Gevelreiniging

Hoe goed uw gevel onderhouden wordt, is van grote invloed op de conditie en levensduur. Gevelreiniging kunt u zelf uitvoeren, maar in de meeste gevallen dient u een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Bijvoorbeeld voor het bereiken van lastige plekken en het verwijderen van hardnekkige aanslag. De specialisten van All Clean komen graag uw gevel reinigen op professionele wijze, zodat u verzekerd bent van een prachtig eindresultaat.

Wat houdt gevelreiniging in?

Bij gevelreiniging wordt vuil en aanslag verwijderd van gevels. Denk aan mos, alg, kalk en graffiti. Het wordt veel gedaan bij gevels van woningen, maar een gevel schoonmaken kan ook bij kantoren, winkels, nieuwbouwprojecten, etc.

Waarom is een gevel reinigen belangrijk?

Gevels worden continu blootgesteld aan regen, wind en andere invloeden van buitenaf. Hierdoor is het normaal dat ze na verloop van tijd vies worden. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien onschuldig, maar op lange termijn kan vervuiling zorgen voor schade aan de gevel. Er kunnen bijvoorbeeld scheuren ontstaan. Daarnaast doet een vervuilde gevel niet veel goeds voor het aanzicht van uw woning of bedrijfspand. Vooral graffiti bekladding kan de uitstraling flink bederven. Door een gevel laten reinigen is dit probleem snel opgelost. Zo blijft de gevel ook in goede conditie en kan schade in de toekomst worden voorkomen.

Gevelreiniging methodes

Voor het gevel reinigen bestaan verschillende methodes. U kunt een gevel zandstralen, chemisch reinigen, reinigen met stoom of hydrofoberen. Voor het reinigen met stoom worden hoge druk units gebruikt. Hieruit komt water en stoom dat een temperatuur heeft van ± 130°C. In tegenstelling tot een gevel zandstralen is deze methode minder agressief. De kans op schade aan de gevel wordt zo beperkt. Bij hydrofoberen wordt de gevel na het reinigen geïmpregneerd. Invloeden van buitenaf kunnen zich hierdoor niet meer hechten aan de ondergrond. Vooraf voor graffiti verwijderen is dit een geschikte methode. Welke behandeling geschikt is hangt af van de soort en mate van vervuiling.

Professioneel gevel reinigen

Bij het gevel reinigen is het belangrijk dat u kennis heeft van de soort ondergrond (baksteen, natuursteen, kunststof etc.) en het type vervuiling. Graffiti moet bijvoorbeeld op een andere manier verwijderd worden dan kalk. Daarnaast kunnen poreuze ondergronden snel beschadigd raken wanneer er niet juist gehandeld wordt, of als er geen goede producten worden gebruikt voor een gevel schoonmaken. Genoeg redenen om een specialist in te schakelen die deze klus voor u uit handen neemt. Het team van All Clean heeft jarenlang ervaring en beschikt tevens over hulpmiddelen om op moeilijk bereikbare plekken te komen. Zij kijken welke reinigingsmethode het meest effectief is voor uw situatie en zorgen voor een schitterend eindresultaat.

Onze gevelreinigers zijn daarnaast in het bezit van de juiste diploma’s en certificaten. Bij alle onderhoudswerkzaamheden staat veiligheid voorop. Wij voeren het gevelonderhoud uit volgens de Arbonormen en de wet- en regelgeving die hierop van toepassing is.

Gevelreiniging kosten

Kosten gevelreiniging worden bepaald door het type vervuiling, de soort ondergrond en de omvang van het probleem. Wilt u graag een indicatie ontvangen van de gevelreiniging kosten voor uw woning of bedrijfspand? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Aan de hand van uw situatie zal ons team een inschatting maken van de kosten, en indien gewenst een afspraak met u inplannen.

Reinigen gevel door schoonmaakbedrijf All Clean

Door gevelreiniging op reguliere basis houdt u uw gevel in topconditie. Voor het schoonste eindresultaat schakelt u hiervoor een professional in. Het team van All Clean komt graag bij u langs om uw gevel onder handen te nemen. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 030 228 13 25 om de mogelijkheden te bespreken, of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag, geheel vrijblijvend, verder!