Klustervliegen bestrijden

Professionele klustervliegen bestrijding voor bedrijven

Klustervliegen bestrijden Utrecht

Klustervliegen nestelen zich in alle kieren, hoeken en gaatjes van uw pand, vaak zonder dat u het zelf doorheeft. Dit ongedierte bestrijden vraagt daarom om de nodige ervaring en veel precisie zodat het probleem bij de oorzaak wordt aangepakt. Het team van All Clean ongediertebestrijding Utrecht zorgt voor een doelgerichte behandeling en de juiste apparatuur om de klustervliegen plaag effectief te verhelpen. Zo maken die vervelende klustervliegen geen schijn van kans.

Klustervliegen bestrijding door All Clean

  • Bestrijdingsdienst is snel ter plaatse
  • Vakkundig en ervaren personeel
  • Gebruik van gecertificeerde en goedgekeurde (Ctgb) bestrijdingsmiddelen
  • Bestrijding én preventie
  • Snel af van uw klustervliegen plaag

Wat zijn klustervliegen?

Klustervliegen is de verzamelnaam voor verschillende soorten vliegen die in grote aantallen overwinteren tijdens de herfst, winter en het voorjaar. Denk aan de normale huisvlieg, de bromvlieg en de strontvlieg. Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst nemen de temperaturen af waardoor vliegen gaan klusteren en een overwinteringsplaats opzoeken.

Klustervliegen plaag: oorzaken en gevolgen

Meestal komt u klustervliegen tegen in de buurt van hun favoriete voedselbron. Dit kunnen mesthopen zijn, stilstaand water, rottend voedsel, containers, etc. Ook wanneer deze plekken niet direct in uw buurt zijn kunt u last krijgen van klustervliegen. Ze overwinteren vaak in de kleine gaatjes van spouwmuren, gevels of dakgoten. Als de verwarming aangaat of de zon schijnt worden ze actief. Hierdoor kunnen ze niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door voor overlast zorgen. Als er openingen aan de binnenkant van het pand zitten dringen de vliegen gemakkelijk naar binnen en storten ze zich bijvoorbeeld op een dode muis. Ondanks dat een klustervlieg maar kort leeft (circa 30 dagen), leggen ze 400-600 eitjes in hun leven. Een klustervliegen plaag is dus zo ontwikkeld.

Klustervliegen doen in principe niet veel kwaad, ze zijn vooral schadelijk voor de gezondheid. Zo besmetten ze voedsel, grondstoffen en eindproducten met schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en parasitische wormen. Hierdoor kunnen mensen flink ziek worden. Daarnaast komen klustervliegen natuurlijk niet ten goede aan het werk- en leefcomfort door het zoemende geluid dat ze maken.

Klustervliegen plaag herkennen

Bij enkele vliegen spreken we nog niet van een plaag. Merkt u veel rondvliegende vliegen op of ziet u dode vliegen liggen? Dan is er waarschijnlijk sprake van een plaag. Vaak ziet u ook bruine of zwarte puntjes (vliegenpoep) op vensterbanken of meubilair. Een broedplaats is te herkennen aan een grote hoeveelheid vliegen en witte maden in bijvoorbeeld afvalcontainers.

Hoe bestrijd ik klustervliegen?

Zelf klustervliegen bestrijden met sprays, lijmvallen of een vliegenmepper lukt doorgaans als het er maar enkelen zijn. Bij grote aantallen wordt het een uitdaging, zeker wanneer de klustervliegen op moeilijk bereikbare plekken zitten. In dat geval moeten er professionele bestrijders ingeschakeld worden om het ongedierte te bestrijden.

Professionele klustervliegen bestrijding

Voor een effectieve bestrijding moet het probleem bij de oorzaak aangepakt worden. De ongediertebestrijders van All Clean weten met welke vliegen ze te maken hebben en wat de beste bestrijdingsmethode is. Bovendien werken ze met goedgekeurde en dus legale middelen die voor u niet verkrijgbaar zijn. Ook kunnen onze specialisten u adviseren over preventieve maatregelen zodat de vliegen op afstand blijven. Klustervliegen volledig bestrijden in uw bedrijfspand lukt soms niet in één keer waardoor meerdere behandelingen nodig kunnen zijn.

Oplossing voor bedrijven

Wij focussen ons vooral op de zakelijke markt. Neem gerust contact met ons op zodat we de situatie kunnen inschatten.

Wat kost klustervliegen bestrijden?

De kosten voor het bestrijden van een klustervliegen plaag zijn afhankelijk van de ernst van het probleem. De prijs is daarom op aanvraag. Ontvangt u graag een kostenindicatie? Neem dan gerust contact met ons op via 030-2281325 of gebruik bovenstaand contactformulier. De kosten zijn inclusief gecertificeerde bestrijdingsmiddelen, kwalitatieve apparatuur en er komen vakkundige en ervaren ongediertebestrijders bij u op locatie.

Snel en effectief klustervliegen bestrijden Utrecht

Klustervliegen planten zich snel voort en kunnen het werk- en leefcomfort flink verstoren. Ook kan het gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Aarzel niet als u klustervliegen in uw bedrijfspand of woning heeft ontdekt en bel ons direct. Wij zijn in het bezit van het bewijs van vakbekwaamheid van de stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing EVM onder registratienummer 1957061401. Van onze vakmensen mag u dus professioneel resultaat verwachten. All Clean is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op 030-2281325. U kunt ook een mail sturen naar info@allclean.nl of het contactformulier invullen op de website. Wij doen klustervliegen bestrijding Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Zeist, Nieuwegein, Houten, Doorn, Maarssen, Amersfoort en Amsterdam. Op die manier kan er snel een bestrijder bij u op locatie komen en bent u verlost van die vervelende klustervliegen plaag!