Ratten bestrijden

Professionele rattenbestrijding voor bedrijven

Rattenbestrijding Utrecht door All Clean

Een rattenplaag is niet alleen vervelend, het is ook nog eens gevaarlijk. De beesten laten uitwerpselen achter, knagen van alles stuk en zijn schadelijk voor de gezondheid. Van een rattenplaag komt u alleen af als u de oorzaken kent en precies weet wat u moet doen. Dat is de specialiteit van All Clean ongediertebestrijding Utrecht. Ons team zorgt voor een doeltreffende oplossing en voorkomt dat de plaag erger wordt. Bel ons direct en onze specialisten komen snel ter plaatse voor bestrijding én preventie van ratten.

Rattenbestrijding door All Clean

  • Bestrijdingsdienst is snel ter plaatse
  • Vakkundig en ervaren personeel
  • Gebruik van gecertificeerde en goedgekeurde (Ctgb) bestrijdingsmiddelen
  • Doelgerichte bestrijding & preventie
  • Snel af van uw rattenplaag

Rattenplaag: oorzaken en gevolgen

Het voedselaanbod bepaalt in grote mate of er een rattenplaag ontstaat. Is er naast eten en water ook een goede plek om te nestelen, dan kan een plaag zich in korte tijd ontwikkelen. Daarbij komt dat ratten zich in snel tempo voortplanten, het hele jaar door. De relatief warme winters van de afgelopen jaren hebben geleid tot veel nageslacht. Voorheen waren horecagelegenheden erg geliefd bij ratten maar door de coronacrisis zijn deze plekken lange tijd gesloten. Daarom gaan ratten elders op zoek naar voedsel en worden ze steeds meer gezien in bedrijfspanden, woningen en parken.

Ratten zijn knaagdieren en kunnen schade aanrichten aan (voedsel)voorraden en uw pand. Kabels, hout of plastic, in vrijwel elk materiaal zetten ze hun tanden. Ook de gezondheid van uw personeel, klanten en uzelf kan in gevaar komen. Ratten laten overal hun urine lopen en zo verspreiden ze bacteriën en ziektes zoals salmonella en de ziekte van Weil. Ook voedingsmiddelen kunnen op deze manier besmet worden.

Rattenplaag herkennen

Omdat ratten nachtdieren zijn is de kans klein dat u ze ziet lopen. De sporen die ze achterlaten zijn wel opmerkelijk. Logischerwijs kunnen rattenkeutels duiden op een rattenplaag. Ook buiksmeer (vettige aanslag op de looproute), knaagschade, een rattenhol en hun nesten zijn een duidelijk signaal. Vanwege hun slechte zicht gebruiken de beesten steeds dezelfde routes. Een expert in de bestrijding van ratten kan zo de aanwezigheid van dit ongedierte vaststellen.

Hoe bestrijd ik ratten?

Als u eenmaal een rattenplaag heeft, komt u er maar lastig vanaf. Zelf ratten verdelgen met gif is verboden omdat ratten resistent kunnen worden voor de middelen. Ook kunnen andere dieren eraan doodgaan. Bovendien mag u alleen op eigen terrein ratten bestrijden, mits u legale middelen gebruikt zoals klemmen of vallen. Dit moet ook nog eens op de juiste wijze gebruikt worden. Kortom, een rattenplaag op eigen houtje stoppen is vaak een flinke uitdaging. Schakel professionals in om het probleem bij de oorzaak aan te pakken en dierenleed te voorkomen.

Professionele rattenbestrijding

Een rattenplaag bestrijden lukt vaak alleen met professionele rattenbestrijding. De bestrijdingsmethode die wij gebruiken is afhankelijk van de situatie. Een restaurant behoeft een andere aanpak dan een kantoor- of bedrijfspand. Onze erkende bestrijders kunnen bijvoorbeeld vallen zetten in een ratten box en inspecteren deze wekelijks. Ook onderzoeken ze samen met u welke preventieve maatregelen zinvol zijn. Zonder preventie heeft bestrijden namelijk geen zin. De rattenbestrijders van All Clean weten als geen ander hoe ze de looproute van ratten kunnen achterhalen en komen met praktische oplossingen.

Oplossing voor bedrijven

Wij focussen ons vooral op de zakelijke markt. Neem gerust contact met ons op zodat we de situatie kunnen inschatten.

Ratten bestrijden kosten

De kosten voor een rattenplaag bestrijden hangen af van de ernst van het probleem. De prijs is daarom op aanvraag. Een kostenindicatie kunt u gerust opvragen door ons te bellen via 030-2281325 of gebruik bovenstaand contactformulier. De kosten voor ratten bestrijden zijn inclusief gecertificeerde bestrijdingsmiddelen, kwalitatieve apparatuur en er komen vakkundige en ervaren ongediertebestrijders bij u op locatie.

Snel en effectief ratten bestrijden Utrecht

Denkt u last te hebben van ratten, laat het probleem dan niet sudderen. Een rattenplaag breekt sneller uit dan u in eerste instantie zou denken. Door de hulp in te schakelen van onze professionals is uw pand snel vrij van dit vervelende ongedierte. Neem direct contact op met All Clean. Wij zijn in het bezit van het bewijs van vakbekwaamheid van de stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing EVM onder registratienummer 1957061401. Van onze vakmensen mag u dus professioneel resultaat verwachten.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op 030-2281325. U kunt ook een mail sturen naar info@allclean.nl of het contactformulier invullen op de website. Wij doen rattenbestrijding Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Zeist, Nieuwegein, Houten, Doorn, Maarssen, Amersfoort en Amsterdam. Op die manier kan er snel een specialist bij u op locatie komen en bent u verlost van die vervelende rattenplaag!