Milieuvriendelijk schoonmaken Utrecht

Milieubewust en duurzaam schoonmaken met All Clean

Milieuvriendelijk Schoonmaken Utrecht

Goed schoonmaken is belangrijk, maar dat mag niet ten koste gaan van de natuur. Daarom is milieuvriendelijk schoonmaken een standaard geworden binnen All Clean. Dat betekent niet alleen winst voor de natuur, ook u als klant en ons bedrijf hebben er baat bij. Maar wat houdt milieubewust schoonmaken precies in? En hoe ziet u dat terug in onze werkzaamheden? Daar geven we helder antwoord op aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Wat is milieuvriendelijk schoonmaken?

Milieuvriendelijk schoonmaken, ook wel duurzaam schoonmaken genoemd, houdt in dat men producten en materialen gebruikt die zo min mogelijk het milieu aantasten. Er zijn zelfs richtlijnen opgesteld voor milieuvriendelijk schoonmaken. Denk aan niet te veel (warm) water gebruiken, schoonmaakmiddelen doseren en vermijden van chemische producten zoals bepaalde spuitbussen.

Milieuvriendelijk schoonmaken bij All Clean

Als schoonmaakbedrijf kom je al een heel eind met een paar simpele aanpassingen. Waar een doorsnee schoonmaakploeg alleen biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen gebruikt, zetten we bij All Clean nog een stapje extra richting milieubewust schoonmaken. Lees hieronder hoe we dat doen:

Disposable doeken
Voor de schoonmaak werken we met disposables. Dit zijn biologisch afbreekbare doeken die we maar één keer gebruiken. Daarna worden de doekjes weggegooid en breken ze vanzelf af. Dit komt niet alleen de hygiëne ten goede, het scheelt ook veel water omdat we ze niet wassen. Logistiek gezien hoeven we de gebruikte doeken niet op te halen. Zo belasten we het milieu nog minder.

Hoge druk units
Een ander mooi voorbeeld is de hoge druk unit die we gebruiken bij gevelreiniging. Deze apparaten gebruiken minder diesel en zijn dus minder belastend voor het milieu. Bij de hoge druk unit spelen we met de druk en temperatuur. Zo hebben we veel minder water nodig en door de hoge temperatuur zijn schoonmaakmiddelen overbodig. Tijdens het schoonmaken houden we goed in de gaten dat er zo min mogelijk afvalwater in de natuur terechtkomt. Bijvoorbeeld als we graffiti verwijderen door het van gevels te spuiten. Het vuile water wordt zoveel mogelijk opgevangen met opvangbakken. Die vaten vervoeren we aan de gemeente die het vervolgens wegbrengt. Goed om te weten: wij rijden elektrisch en dus milieubewust.

Minder schoonmaakmiddelen
Niet alleen bij gevelreiniging beperken we het gebruik van producten, tijdens al onze werkzaamheden gebruiken we minder schoonmaakmiddelen. Zo gebruiken we bij ons mopsysteem een hoog geconcentreerd product. Dit spuiten we op de vloer en maakt heel goed schoon. Dat betekent niet alleen minder belasting voor het milieu, we hoeven ook minder periodiek te schrobben. Dat scheelt natuurlijk in de kosten. Zo doen we u en onszelf een plezier. Over de schoonmaakmiddelen die we gebruiken zijn we helder en transparant: geen ammoniak, spiritus of chemische middelen. In ons magazijn zijn alleen biologisch afbreekbare producten te vinden.

Gedemineraliseerd water
Glasbewassing doen onze glazenwassers met een telewas systeem. Hierbij gebruiken ze gedemineraliseerd water, ofwel ontkalkt water. Het grote voordeel is dat het­ water beter vuil kan oplossen en dus hoeven er geen schoonmaakmiddelen aan te pas te komen. Ook blijft er geen kalk achter op de ramen en droogt het streep- en kleurloos op.

Zijn er uitzonderingen?
Af en toe is het nodig om chemische middelen te gebruiken voor gevelreiniging zodat we een brandschoon resultaat kunnen realiseren. Ook dan zijn we bezig met milieubewust schoonmaken en geldt dat we zo min mogelijk van het product gebruiken om het milieu te sparen.

Voordelen van milieuvriendelijk schoonmaken

Door te kiezen voor een milieubewust schoonmaakbedrijf slaat u twee vliegen in één klap. Het is niet alleen voordelig voor de natuur maar ook voor uw bedrijf:

  • Minder belasting voor het milieu
  • Brandschoon resultaat
  • Sterke (synthetische) geuren zijn verleden tijd
  • Minder periodiek schoonmaken
  • Kostenbesparend
  • Goed gevoel

Milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf All Clean

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar milieuvriendelijk schoonmaken onderdeel van is, wordt steeds belangrijker. Bij All Clean besteden we er meer en meer aandacht aan door mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van schoonmaken. Draag ook uw steentje bij en stap over naar een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf. Twijfelt u nog aan de overstap naar duurzaam schoonmaken? Neem gerust contact met ons op of bel 030 – 228 13 25. We vertellen u graag meer over onze werkwijze.