Fruitvliegjes bestrijden

Professionele fruitvliegjes bestrijding voor bedrijven

Fruitvliegjes bestrijden Utrecht

Fruitvliegjes worden door veel mensen als zeer vervelend ervaren. Binnen de kortste keren zitten de vliegjes niet alleen op fruit, maar ook op andere etenswaren of in producten. Hoewel ze niet schadelijk zijn voor de mens kunnen voedselproducenten en consumenten flinke hinder ervaren van dit ongedierte. Het team van All Clean ongediertebestrijding Utrecht zorgt voor een doeltreffende oplossing voordat de plaag zich razendsnel kan ontwikkelen. Bel ons direct en onze specialisten komen snel ter plaatse. Bij een fruitvliegen plaag kunt u zeker wat professionele hulp gebruiken.

Fruitvliegjes bestrijding door All Clean

  • Bestrijdingsdienst is snel ter plaatse
  • Vakkundig en ervaren personeel
  • Gebruik van gecertificeerde en goedgekeurde (Ctgb) bestrijdingsmiddelen
  • Doelgerichte bestrijding & praktisch advies
  • Snel af van uw fruitvliegjes plaag

Fruitvliegen plaag: oorzaken en gevolgen

Fruitvliegjes, ook wel bananenvliegjes genoemd, zijn hele kleine vliegjes. Ze komen vooral voor in de zomer omdat het dan warm genoeg is om te kunnen overleven. Fruitvliegjes houden van rottend fruit maar ze komen ook af op groenten, vuilnisbakken, blikjes bier of frisdrank, verwelkte bloemen en tuinaarde. Een vrouwtje kan één keer eitjes leggen, maar dan wel meteen 400. Daarbij komt dat een fruitvliegje binnen een week zichzelf kan voortplanten. Een fruitvliegjes plaag ligt dus al snel op de loer.

De vliegjes zijn niet schadelijk voor mensen, maar voor fruittelers en producenten van jam, bier en frisdrank kan het een ramp zijn. Fruitvliegjes verspreiden namelijk schimmels, bacteriën en gistcellen doordat ze bijvoorbeeld van vrucht naar vrucht vliegen. Vervolgens boren ze hier gaatjes in om hun larven in te leggen. Het idee dat de vliegjes in producten kunnen zitten is allesbehalve fijn. Bovendien is het voor consumenten niet prettig om fruit te eten waar eitjes op, of larfjes in kunnen zitten.

Fruitvliegjes plaag herkennen

Een volwassen fruitvlieg is heel klein, namelijk 0,3 tot 0,4 cm lang. Ondanks het kleine formaat kunt u ze gemakkelijk herkennen. Wat opvalt is dat ze niet afkomen op vers fruit, verse groenten of planten. Vooral bij gistende of rottende voedselbronnen treft u fruitvliegjes aan. Bij meerdere fruitvliegen spreken we van een fruitvliegjes plaag. De plaag herkent u aan kleine donkerbruine vliegjes die rustig door de lucht vliegen. Van zoemend geluid is geen sprake.

Hoe bestrijd ik fruitvliegjes?

Zodra u de eerste beestjes ziet vliegen moet u in actie komen. Kleeflinten plaatsen, zelf valletjes maken of ramen tegen elkaar open zetten wordt vaak als tip gegeven voor bestrijding van fruitvliegjes. Dit is niet altijd doeltreffend, zeker niet in grote panden. De kans is groot dat de fruitvliegjes op meerdere plekken eitjes hebben gelegd. Insectensprays zijn in de meeste gevallen giftig en kunnen voor nog meer problemen zorgen. Daarom is het slimmer om een professionele bestrijder in te schakelen die weet hoe hij moet handelen.

Professionele fruitvliegjes bestrijding

Fruitvliegjes verdelgen door specialisten gebeurt op een effectieve en efficiënte wijze. Zij hebben ervaring met dit ongedierte en weten hoe ze de ontwikkelplaats kunnen opsporen. Zo wordt het probleem bij de oorzaak aangepakt. Bovendien gaan de verdelgers van All Clean dit ongedierte te lijf met goedgekeurde en dus legale middelen die voor u niet verkrijgbaar zijn. Ook kunnen ze u adviseren over preventieve maatregelen zodat de kans op fruitvliegjes voortaan een stuk kleiner is.

Oplossing voor bedrijven

Wij focussen ons vooral op de zakelijke markt. Neem gerust contact met ons op zodat we de situatie kunnen inschatten.

Wat kost fruitvliegjes bestrijden?

De kosten voor het bestrijden van een fruitvliegjes plaag zijn afhankelijk van de ernst van het probleem. De prijs is daarom op aanvraag. Ontvangt u graag een kostenindicatie? Neem dan contact met ons op via 030-2281325 of gebruik bovenstaand contactformulier. De kosten zijn inclusief gecertificeerde bestrijdingsmiddelen, kwalitatieve apparatuur en er komen vakkundige en ervaren ongediertebestrijders bij u op locatie.

Snel en effectief fruitvliegjes bestrijden Utrecht

Fruitvliegjes planten zich snel voort, vooral bij hoge temperaturen. Snel in actie komen bij deze onschuldige kleine vliegjes is dus essentieel. Aarzel niet als u fruitvliegjes in uw bedrijfspand of woning heeft ontdekt en bel ons direct. Wij zijn in het bezit van het bewijs van vakbekwaamheid van de stichting Examen- en Certificeringsinstituut Plaagdierbeheersing EVM onder registratienummer 1957061401. Van onze vakmensen mag u dus professioneel resultaat verwachten. All Clean is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op 030-2281325. U kunt ook een mail sturen naar info@allclean.nl of het contactformulier invullen op de website. Wij doen fruitvliegjes bestrijding Utrecht, Amersfoort, Hilversum, Zeist, Nieuwegein, Houten, Doorn, Maarssen, Amersfoort en Amsterdam. Op die manier kan er snel een specialist bij u op locatie komen en bent u verlost van die vervelende fruitvliegen plaag!