Marmoleumonderhoud

Marmoleum wordt ook wel linoleum genoemd en wordt veel gebruikt omdat Marmoleum vloeren vrijwel onverwoestbaar zijn en relatief eenvoudig te onderhouden zijn. Mits goed onderhouden gaat een marmoleum vloer zo’n 25 jaar mee. Regelmatig onderhouden van een marmoleum vloer is wel aan te raden. De vloeren worden namelijk vaak veelvuldig gebruikt.

Onderhoud marmoleum vloeren

Grondig marmoleum onderhoud kan gebeuren door het volledig verwijderen van de bovenste waslaag van de vloer. Door deze laag te verwijderen en opnieuw aan te brengen lijkt de vloer na een onderhoudsbeurt weer als nieuw. Meestal volstaat het machinaal schoonmaken van de marmoleum vloer met een speciaal schoonmaakmiddel.

Na het machinaal reinigen van de marmoleum vloer worden enkele lagen was aangebracht zodat uw vloer er weer als nieuw uitziet. De marmoleum vloer wordt eenmalig gestript door middel van het verwijderen van de bovenste waslaag met een zogenaamde éénschijfsmachine. Het conserveren of in de was zetten van de marmoleum vloer wordt uitgevoerd d.m.v. het handmatig aanbrengen van een conservering met een mat, hoog- of zijdeglans waslaag. Deze keuze is aan u.

Milieuvriendelijk marmoleumonderhoud

Na deze eenmalige reiniging van uw marmoleum vloer is het niet meer noodzakelijk om een soortgelijke behandeling te herhalen. Door middel van een nieuwe methode, het zogeheten re-coaten, kan de vloer met water en een specifieke schuurpad opnieuw geconserveerd worden. Deze methode kent geen gebruik van chemicaliën en daardoor een zeer milieuvriendelijke manier van reinigen van uw marmoleum vloer.

Duurzaam marmoleumonderhoud

Uw marmoleum vloer gaat door het hercoaten langer mee, glanst als nooit tevoren en de kleuren zien er weer fris uit. Een mooie marmoleum vloer is als een visitekaartje voor uw bedrijf of school. Zorg dus voor een mooie schone marmoleum vloer!

Wilt u meer informatie of een prijsopgave voor marmoleumonderhoud? 
Neem contact met ons op